Ingesloten & Het wereldwijde web op zijn smalst

Radio Doc

NTR

Een man wordt wakker, maar kan geen vin verroeren. Hij schreeuwt maar er is geen geluid. Het lukt hem zelfs niet om met zijn ogen te knipperen. Guus Bauer schetst een benauwde wereld in de fantastische roman Vogeljongen. René van Es en Jair Stein maakten een documentaire over het ware verhaal achter het boek. En in deze aflevering de korte documentaire Het wereldwijde web op zijn smalst van Leonie Wolters.

Ingesloten

Maanden ligt de man in het ziekenhuis, volledig bij kennis, terwijl de artsen denken dat hij in coma is. Om de tijd te doden en niet gek te worden, projecteert hij zijn gedachten en jeugdherinneringen op het systeemplafond.

Dit is de wereld die Guus Bauer schetst in de fantastische roman Vogeljongen. Het is zijn meest persoonlijke werk tot nu toe, gebaseerd op zijn eigen ervaringen. René van Es en Jair Stein maakten een documentaire over het ware verhaal achter het boek, over een schrijver gevangen in zichzelf en de literaire wereld.

Het wereldwijde web op zijn smalst

Steeds grotere delen van onze levens spelen zich online af, en dat geldt ook voor onze sociale interacties. Die verlopen immers vaak via schermen en toetsenborden. Leonie Wolters verkent wat die verschuiving betekent, met internetondernemer Yori Bonnema en kunstenaar Sarah van Sonsbeeck.