Donderdag 18 februari wordt de documentaire 'Dior et moi' over het modehuis van Christian Dior vertoond in Het Uur van de Wolf. NPO Doc heeft speciaal voor deze gelegenheid diverse documentaires gebundeld over de nationale en internationale mode-industrie, zoals 'Ozwald Boateng - A Man's Story' en 'The Dutch Way of Fashion'.

Kijken: Dior et moi

Andere documentaires

Bekijk meer modedocumentaires

 • Close Up: Ozwald Boateng - A Man's Story

  Duur: 1:30:00

  Ozwald Boateng geldt als één van de meest succesvolle ontwerpers van mannenmode van de afgelopen jaren. De internationale doorbraak van de Britse ontwerper van Ghanese afkomst kwam in 2005 toen hij ontwerper werd voor Givenchy en hij de acteur Jamie Foxx kleedde voor de Oscars.

  Ontwerper Ozwald Boateng staat bekend om zijn door klassieke Britse herenkleding geïnspireerde mode, waaraan hij zijn eigen, karakteristieke draai geeft. Het verhaal van A Man’s Story begint in 1998, een zwaar jaar voor Boateng. Hij is net gescheiden en ook professioneel gaat het niet best. Een keerpunt komt echter in 2000 wanneer Boateng verliefd wordt op de beeldschone Russische Gyunel, met wie hij trouwt en twee kinderen krijgt. Datzelfde jaar wint hij de 'Best Menswear Designer Award' in Londen. Ozwalds ster is rijzende en in 2004 schopt hij het tot creatief directeur van modehuis Givenchy. Het is een enorme eer, maar het betekent ook een flinke berg extra werk.

  Chanel versus Schiaparelli

  Duur: 52:32

  Wie was de grootste vrouwelijke naam in de mode van de twintigste eeuw? Gabrielle Chanel, lijkt het voor de hand liggende antwoord. Chanel kreeg vanaf de late jaren twintig echter felle concurrentie van Elsa Schiaparelli, een ontwerpster die speelse, artistieke mode maakte die compleet tegenovergesteld was aan de sobere luxe van Chanel. De rivaliteit zweepte de twee ontwerpsters op tot grote creatieve hoogten.

  The Dutch Way of Fashion

  Duur: 38:23

  Een portret van drie modeontwerpers die een eigen(wijze) keuze hebben gemaakt en hun plek proberen te veroveren in de internationale modewereld. Jonathan Christopher Hofwegen, Monique van Heist en Olga Lange vertellen hun verhaal. Wat drijft hen? En wat willen ze bereiken?

  Nog niet uitgekeken?