Radio Doc

Nora Fischer

NTR

Radio Doc

Nora Fischer

NTR

Twee jaar geleden leefde zangeres Nora Fischer nog een relatief anoniem bestaan. Tot ze ontdekt werd als multitalent. Nora zingt even makkelijk opera als popliedjes, ze is jong en spontaan, heeft een grote bos krullen en een prachtige stem. Ze werd een geliefde tv-gast en wordt nu zoveel gevraagd voor optredens, interviews en allerlei uiteenlopende projecten, dat ze zich moet beraden op wat ze eigenlijk zelf wil. Welke richting wil ze op? Wat vindt ze echt belangrijk? Hoe wil ze geportretteerd worden? Wie wil ze zijn?

Geluidsvormgever en radiomaker Arno Peeters maakte een portret van Nora op een bijzonder moment in haar beginnende, maar explosieve carrière. Een moment waarin ze eindelijk de tijd had achterom te kijken en te zien wat er allemaal veranderd is sinds de plotselinge roem. De documentaire bevat unieke opnames van Nora en dagboekfragmenten die een laten zien wat het betekent om overvallen te worden door succes, als je carrière nog maar net is begonnen.

Dit fragment is onderdeel van

Radio Doc

Sopraan Nora Fischer werd twee jaar geleden ontdekt. Het gevolg: een lawine aan optredens en een overrompelende hoeveelheid media-aandacht. Hoe jezelf te blijven in het licht van de schijnwerpers? Een portret gemaakt door Arno Peeters.