In de Nationale Onderwijsweek, op 4 oktober 2017, wordt de prijs voor de beste onderwijsfilm in 2017 uitgereikt in filmhuis LUX te Nijmegen. Drie films zijn genomineerd door Het Netwerk Filmeducatie, het Nationaal Onderwijsmuseum en stichting Nivoz. Bekijk hier enkele genomineerde films!

Ik alleen in de klas

Twaalf jongeren komen bij elkaar op een landgoed in Frankrijk: de drie kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden. De elf gekleurde jongeren delen een gevoel van uitsluiting.

Regie: Karin Junger

De kinderen van juf Kiet

In 'De kinderen van Juf Kiet' volgen regisseurs Petra en Peter Lataster een jaar lang juf Kiet en haar klas met leerlingen uit alle windstreken. Sommige van hen komen uit oorlogsgebieden.

Regie: Peter en Petra Lataster

Down to Earth

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

Regie: Renata Heinen en Rolf Winters