Wilt u weten wat 2015 voor u in petto heeft? Bekijk dan onze documentairehoroscoop. Voor elk sterrenbeeld hebben wij een passende documentaire geselecteerd die bij uw gemoedstoestand past.

Steenbok

22 december t/m 20 januari
Hand op de knip gehouden Steenbok? In 2015 gun je jezelf vaker een pleziertje. Maar hoe leef je een rijk leven in deze tijden van wankele economische vooruitgang? De documentairereeks ‘Hollands Welvaren’ laat zien hoe echte levensgenieters de touwtjes aan elkaar knopen.
 

Waterman

21 januari t/m 19 februari
Het is een druk jaar voor je geweest, Waterman en 2015 doet flink zijn best om deze drukte te evenaren. Toch pak je het dit jaar anders aan. Je trekt zo nu en dan de natuur in om eens lekker uit te waaien. De oogstrelende documentaire ‘Boeren burgers buitenlui’ laat zien dat er zelfs vlakbij Amsterdam genoeg groen te vinden is.
 

Vissen

20 februari t/m 10 maart
Na een periode van uitproberen en rondscharrelen weet je in 2015 precies wat je wilt. Je bent toe aan iets voor het leven, iets wat niet zomaar weggaat. Wat dacht je van een tatoeage? De documentaire ‘Onder de huid’ gaat op zoek naar verhalen achter deze lichaamsversiering.
 

Ram

21 maart t/m 20 april
Maak je op voor een broeierig jaar met vele afspraakjes, lieve ram. Mercurius zal je romantische escapades in goede banen te leiden. In de documentairereeks ‘Amor met een snor’ geeft Stef Biemans je alvast een duwtje in de goede richting met Latijns-Amerikaanse versiertips.

 

Stier

21 maart t/m 21 mei
Let jij wel goed op lijf en leden? Als koppige stier is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Trakteer jezelf eens op een lekker dagje ontspanning in een spa of pak het groter aan en start je eigen welnesscentrum zoals de dames is de documentaire ‘Welness is booming’ van Frans Bromet.
 

Tweelingen

22 maart t/m 21 juni
Tweelingen nemen zichzelf in 2015 eens kritisch onder de loep. Is het niet eens tijd voor een nieuwe look? Doe inspiratie op met ‘The Next Black – The Future of clothing’. Deze documentaire laat zien dat kleding meer is dan een lapje stof.
 

Kreeft

22 juni t/m 22 juli
Stop met piekeren Kreeft, 2015 lacht je toe! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maak een goed begin door de documentaire ‘Focus: Hoe word je een zorgeloos mens’ te bekijken.
 

Leeuw

23 juli t/m 23 augustus
De speelse Leeuw houdt niet van sleur en gooit het in 2015 helemaal over een andere boeg. Zoek een nieuwe discipline waarin je je kan bekwamen zoals bloemenschikken of mayonaise maken. De documentaire ‘Zinkende mannen’ laat zien dat een nieuwe hobby je leven kan veranderen.
 

Maagd

24 augustus t/m 23 september
Na een wat rustig, teruggetrokken jaar stapt de maagd weer in de spotlights! Door jouw tomeloze inzet werk je toe naar een hoogtepunt in de zomer van 2015. Neem een voorbeeld aan de documentaire Lee Towers, The Voice of Rotterdam waarin Towers na een tijd van afwezigheid weer vol zelfvertrouwen optreedt in een bomvol Ahoy.
 

Weegschaal

24 september t/m 23 oktober
De Weegschaal gaat doe-het-zelven. En dan hebben we het niet over het timmeren van een bed van steigerhout. Je barst van de ideeën om iets structureel te veranderen in de maatschaapij. In ‘Tegenlicht: Power to the people’ zie je voorbeelden van mensen die niet afwachten maar zelf voor verandering zorgen. Revolutie!
 

Schorpioen

24 oktober t/m 22 november
Laat de boel eens lekker de boel, Schorpioen, en pak je biezen. Fantaseer je al jaren over een mooie reis maar komt het er maar niet van? 2015 is het jaar om het eens wel te doen. Volg het voorbeeld van de muzikanten uit de documentaire ‘Big Easy Express’ en spring op hun muzikale trein door Amerika.
 

Boogschutter

22 november t/m 21 december
Laat je creatieve bloed stromen, Bootschutter. Pak die kwast en zet een brutale eerste penseelstreek op het doek. En nog een, en nog een, totdat je ziet dat je toch nog even moet oefenen wil je hier serieus geld mee binnen kunnen harken. Laat je niet ontmoedigen! De Oost-Duitse Johanna Kaiser uit de documentaire ‘Immer Fernweh’ begon pas op haar 60ste aan haar succesvolle schilderscarrière.