Nederlandse documentaireliefhebbers gaan in Inside IDFA in gesprek met IDFA-regisseurs.

Peter Buwalda gaat in gesprek met maker Oeke Hoogendijk over haar documentaire Mijn Rembrandt, waarin ze in de wereld van de oude meesters duikt. Eerder maakte zij Het Nieuwe Rijksmuseum, waarin ze de tien jaar durende verbouwing van het Rijksmuseum volgde.

Nazmiye Oral gaat in gesprek met maker Nanfu Wang over haar film One Child Nation over de gevolgen van de eenkindpolitiek in China. Ze ontdekken de ene schokkende mensenrechtenschending na de andere: baby’s die te vondeling worden gelegd, gedwongen sterilisatie en abortussen, en zelfs ontvoeringen door de regering.

Humberto Tan in gesprek met Luke Lorentzen over zijn documentaire Midnight Family. Deze van dichtbij, zonder commentaar gefilmde documentaire over private noodhulp toont de onthutsende consequenties van vrijemarktwerking in de Mexicaanse zorg.

Robert Vuijsje in gesprek met maker Rachel Leah Jones over haar film Advocate. De bijna 75-jarige Lea Tsemel werkt al een heel leven als mensenrechtenadvocaat in Israël, voornamelijk voor Palestijnen die zich, met of zonder geweld, tegen de bezetting hebben verzet. 

Ewald Engelen spreekt Marcus Vetter over zijn documentaire The Forum. Elk jaar reizen kopstukken uit de internationale politiek, het bedrijfsleven en de academische wereld af naar Zwitserland voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum. De wereld verbeteren door dialoog, dat is de visie van de 81-jarige oprichter Klaus Schwab.