Dit is IDFA

Dit is IDFA

VPRO

Het IDFA is begonnen! Nadia Moussaid trapt het festival af met de talkshow 'Dit is IDFA'. Panelleden Adriaan van Dis, Tim Hofman en Carolien Borgers gidsen je door het overweldigende docu-aanbod.

Panelleden Tim Hofman, Carolien Borgers en Adriaan van Dis gidsen het publiek door het aanbod. Ze bespreken ieder twee films die iets met elkaar te maken hebben. Bij Hofman zijn dat de documentaires Rotjochies en Carrousel, waarin probleemjongeren centraal staan die begeleid worden om een positieve draai aan hun leven te geven. Borgers belicht Fat Front en Bellissime, films die beide draaien om het zelfbeeld van jonge vrouwen. Van Dis bespreekt They call me Babu en Winter Journey, producties die gemaakt zijn op basis van archiefbeeld.

Ersin Kiris interviewt in Londen Lauren Greenfield, de maker van de documentaire The Kingmaker over Imelda Marcos. Columnist en auteur Chams Eddine Zaougui vertelt over onze fascinatie voor slechteriken. Nadia spreekt drie jonge documentairemakers, Loretta van der Horst (Behind the Blood) en Ilse en Femke van Velzen (Prison for Profit) over hun fascinatie voor onrecht en de gevaarlijke kanten van hun werk