2Doc: De presidentsdochter en de rijkste vrijgeboren vrouw (2/2) Begenadigd schrijfster Cynthia McLeod (1936) heeft zichzelf nog één laatste levensmissie gesteld: de geschiedenis van de slavernij en Elisabeth Samson (1715-1771) onder de aandacht brengen.
DocTalks: Moeder Suriname In de documentaire 'Moeder Suriname - Ma Sranan' (NTR) vertelt documentairemaker en schrijver Tessa Leuwsha het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw, geïnspireerd door haar grootmoeder Fansi. De film bestaat volledig uit archiefmateriaal, waarvan een deel nog nooit eerder is vertoond. Raoul Roeplal spreekt de regisseur in Suriname.
2Doc: De presidentsdochter en de rijkste vrijgeboren vrouw (1/2) Begenadigd schrijfster Cynthia McLeod (1936) heeft zichzelf nog één laatste levensmissie gesteld: de geschiedenis van de slavernij en Elisabeth Samson (1715-1771) onder de aandacht brengen.
2Doc Kort Henk Portret van Henk Shakison, de Surinaams-Nederlandse conciërge van de Amsterdamse Rietveld Academie, die een eigenzinnige kijk heeft op thema's als integratie, migratie, vaderschap, geluk en succes.
Kinderen van Mavungu De kankantri Kenny, Yoseva vinden een school in de stad en kunnen bij hun zussen wonen. En er is ook een nieuwe eerste klas aan de rivier gekomen, dus Maticha kan nog even in Pikin Slee blijven.
Kinderen van Mavungu Watramama Kenny mag met een groot geweer schieten. Maticha krijgt haar lang verwachte pangiritueel. Yoseva krijgt haar telefoon terug, maar zal haar gedrag moeten veranderen, anders mag ze niet naar de stad.
Kinderen van Mavungu De rots en de specht Maticha staat er op school niet zo goed voor. Kenny oefent Nederlands bij zijn zus in de stad, vangt een reuze-piranha en klimt in een hoge palm. Yoseva's telefoon wordt in beslag genomen.
Kinderen van Mavungu Mavungu de bosgod Kennismaking met Kenny, Yoseva en Maticha in hun laatste jaar diep in de jungle van Suriname in het dorp Pikin Slee. Bosgod Mavungu waakt over hen.
Makers van Morgen De Toemoek Hoemak Expeditie Filmmaker Freek de Goeje treedt in de voetsporen van Claudius Henricus de Goeje, die begin 20e eeuw de cultuur van het inheemse Wayana-volk in Suriname bestudeerde.