NPO 3

S10-dat het goed blijft gaan met mij

EO

Stien den Hollander, artiestennaam S10, een openhartig en kwetsbaar inkijkje in haar leven. In de documentaire volgen regisseurs Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis twee jaar lang het leven van de jonge zangeres.

S10

Woensdag 22 mei 2024

NPO 3, 2Doc.nl en NPO Start 21:10

Meer over deze documentaire

Naast de invloed van haar verleden op S10 is ook de druk van media en publiek te zien. Hoe is het om altijd naar zwarte bladzijden uit je verleden gevraagd te worden? 

Ongekend openhartig deelt S10 via haar muziek verhalen uit haar vroege jeugd en over haar psychische problemen. Door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival raakt de carrière van S10 in een stroomversnelling, maar haar verleden blijft haar achtervolgen. Twijfel, angst en onzekerheid spelen de kop op in de wervelwind van haar artiestenbestaan. 

Als puber worstelde Stien met mentale problemen en belandt ze in verschillende jeugdinstellingen. De gebeurtenissen uit die jaren draagt ze haar leven lang met zich mee. Terwijl haar roem steeds groter wordt, begint het verleden steeds meer aan haar te knagen.

Voor deze documentaire is Stien den Hollander meerdere jaren gevolgd, van haar grootste optreden voor tweehonderd miljoen mensen op het Songfestival in Turijn, tot haar meest kwetsbare momenten thuis. Het resulteert in een indringend en gevoelig portret van een jonge vrouw die in het oog van de storm haar carrière naar een hoger niveau tilt. 

De documentaire wordt uitgezonden in de Europese Week van de Mentale Gezondheid.

Regie: Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis 
Omroep: EO
Producent: 100%

Kijk ook deze documentaire over S10

In de media

Meer muziekdocumentaires