2Doc:

Samen alleen

KRO-NCRV

De relatie van filmechtpaar Kees en Carmen komt steeds meer onder druk te staan als de situatie van Kees, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, uitzichtloos lijkt. Heeft een leven zonder perspectief dan nog zin?

Samen alleen

Donderdag 11 april

NPO 2, 2Doc.nl en NPO Start 22:20 uur

Over deze documentaire

Het is 1992 als Carmen Cobos en Kees Rijninks elkaar ontmoeten. Er is direct een enorme klik tussen hen. Ze delen niet alleen de liefde, maar ook een bijzondere passie voor documentaire. Hun persoonlijke relatie vormt het begin van een nauwe, professionele samenwerking die resulteert in een lange reeks films die ze gezamenlijk realiseren en waar ze vele prijzen voor in ontvangst mogen nemen.

Geen vuiltje aan de lucht, totdat Kees in 2014 vrij plots wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. Hoewel ze meedoen aan diverse onderzoeken die zouden bijdragen aan de ontwikkeling van een medicijn, krijgt de Parkinson Kees steeds meer in zijn greep. Carmen ziet haar geliefde als het ware door haar vingers glippen, terwijl een verlossend medicijn alsmaar uitblijft.

In Samen alleen geeft regisseur Carmen Cobos een kijkje in hun leven. Ze schetst het beeld van een liefhebbend stel dat elkaar niet los wilt laten, maar waarbij de ziekte meedogenloos tussen hen in wrikt.

Regie: Carmen Cobos
Omroep: KRO-NCRV
Producent: Cobos Films

Meer over dit onderwerp

Meer documentaires over omgaan met ziekte