Binnenkort online

Eric Ravilious - Drawn to War

VPRO

Aan de hand van persoonlijke brieven schetst deze documentaire een portret van het leven van Eric Ravilious, een Britse landschapsschilder die overleed in een vliegtuigongeluk toen hij in dienst was als officiële oorlogskunstenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eric Ravilious - Drawn to War

Vrijdag 5 april 2024 - 12 april online

NPO 2 Extra, NPO Start en 2Doc.nl 20:30 uur

Over deze documentaire

Eric Ravilious - Drawn to War is een door Margy Kinmonth geregisseerde film die gebaseerd is op waargebeurde verhalen. De film schetst een portret van een grootse Britse landschapsschilder, Eric Ravilious, die tijdens een missie als officiële oorlogskunstenaar in 1942 in IJsland om het leven is gekomen.

Het leven van deze kunstenaar was zo meeslepend en enigmatisch als zijn kunst. Hoewel een groot deel van zijn nalatenschap verloren is gegaan tijdens de oorlog, brengt deze film op unieke wijze het vaak ondergewaardeerde werk van de kunstenaar aan het licht.

Aan de hand van voorheen ongelezen brieven uit zijn privécollectie, schetst Kinmonth met deze film een portret van Eric Ravilious. Dit doet ze met toestemming van de Ravilious-familie. 

Regie: Margy Kinmonth
Omroep: VPRO
Producent: Foxtrot Films

Meer documentaires over kunst en cultuur