3Doc:

Jelle, wereldberoemd met knikkers

PowNed

In deze documentaire wordt het leven van Jelle Bakker gevolgd. Hij is de sensatie achter de verbluffende knikkerbanen op YouTube en heeft autisme. Zijn verhaal neemt je mee op een inspirerende reis, waarin zijn kanaal een explosieve groei doormaakt na een lovende bespreking in een Amerikaans tv-programma.

Meer over deze documentaire

Een keerpunt komt wanneer hij wordt uitgenodigd als gast bij BEAU, waar hij openlijk zijn droom deelt van een eigen knikkermuseum. Maar er is meer: wanneer John de Mol persoonlijk contact opneemt, lijken meerdere dromen tegelijkertijd werkelijkheid te worden. Toch zien we Jelle, kwetsbaar maar uitzonderlijk getalenteerd, worstelen om al deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Naarmate het nieuwe tv-programma in samenwerking met John de Mol echter niet zonder strubbelingen verloopt en zijn volgersaantallen afnemen, ervaart Jelle ook de keerzijde van zijn roem. De vraag rijst of hij hiermee kan omgaan. Met zijn onuitputtelijke passie en vastberadenheid om knikkerbanen te creëren, betoverde Jelle tijdelijk de wereld. Maar is hij bestand tegen de obstakels op weg naar eeuwige roem?

Regie: Kim Smeekes
Omroep: PowNed

Producent: Fish to Fish

Meer over dit onderwerp

Meer over autisme