Het Uur van de Wolf:

Hans Zimmer - Hollywood Rebel

NTR

Een portret van de meest gewilde componist van Hollywood: Hans Zimmer. Deze documentaire vertelt het verhaal van de onconventionele man achter de muziek die iedereen kent.

Meer over deze documentaire

De in Duitsland geboren Hans Zimmer (1957) is al op jonge leeftijd met muziek bezig, al heeft hij moeite met de discipline die zijn pianoleraar hem probeert bij te brengen. Hij heeft een hekel aan autoriteiten en zit liever in zijn eentje achter de piano te improviseren. Als tiener verhuist Zimmer naar Engeland waar hij in diverse bands speelt en steeds meer gaat componeren voor film en televisie.

In 1988 breekt hij door in Hollywood met zijn composities voor de film Rain Man. Het levert hem zijn eerste van tot nu toe twaalf Oscarnominaties op. Met de iconische soundtrack voor The Lion King, waarvoor hij put uit traditionele Afrikaanse muziek, groeit hij uit tot een superster.

Ook binnen Hollywood blijft Zimmer zich afzetten tegen de gevestigde orde. Hij omarmt als één van de eerste componisten de synthesizer, waarmee hij een volledig orkestgeluid weet neer te zetten. Zijn eigen studio groeit uit tot een megacomplex waar hij, met zijn vele assistenten, schaaft aan de muziek van de allergrootste films.

In een reis langs vele fragmenten van de blockbusters die hij van muziek voorzag maken we kennis met het werk van Zimmer. Grote regisseurs als Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight), Ron Howard (The Da Vinci Code), Steve McQueen (12 Years a Slave) en Denis Villeneuve (Dune) vertellen hoe hij de sound van hun films voor altijd veranderde. Hans Zimmer – Hollywood Rebel  geeft een unieke inkijk in de werkwijze van een componist die er een hekel aan heeft om binnen de lijntjes te kleuren.

Regie: Francis Hanly
Omroep: NTR (Het Uur van de Wolf)

Nieuwsbrief: 2Doc Weekly

Wil je niet langer wachten op de tv-uitzending om een documentaire te kijken? Meld je nu aan voor de 2Doc Weekly met curator Helmut Boeijen en kijk documentaires exclusief vooruit.

Meer muziekdocumentaires