Aan de hand van interviews met comedians, journalisten en vrouwen die hun meest persoonlijke en schrijnende ontmoetingen met Cosby delen, wordt in We Need To Talk About Cosby een gedegen en volledig portret van Bill Cosby (1937) geschetst.

Als eerste Afro-Amerikaanse acteur met een hoofdrol in een televisieserie in de jaren zestig en zeventig, speelde hij een grote rol in de emancipatie van zwarte acteurs in Hollywood. Ook doorbrak hij de raciale grenzen als stand-up comedian. Internationaal brak hij in de jaren tachtig door met zijn The Cosby Show waar hij zelf coproducent van was.

Archiefbeelden werpen een nieuw licht op de principiële 'held' en op zijn invloed. In zijn vroege werk vertelt hij al hoe hij vrouwen drogeert om seks te krijgen, waar toen hard om gelachen werd.

Net als voor veel andere zwarte comedians, was Cosby ook voor regisseur/stand-up comedian W. Kamau Bell een groot voorbeeld. De onthullingen over Cosby’s misbruik waren dan ook verwarrend en een grote desillusie.

In dit vierluik onderzoekt Bell hoe Cosby's verlangen naar macht, die ook zijn carrière voortstuwde, dezelfde drijvende kracht zou kunnen zijn achter zijn misdaden tegen vrouwen.

Regie: W. Kamau Bell
Omroep: VPRO