3Doc:

Sera

BNNVARA

Sera heeft met haar covervideo's al 2,5 miljoen volgers op social media. Ze krijgt de kans om door te breken als professioneel zangeres met het Noorderslagfestival als uur van de waarheid.

Ze is een ware hit op social media: haar Instagram- en TikTok-account, waarop ze in haar auto bekende liedjes covert, zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot gezamenlijk 2,6 miljoen volgers. Ook Katy Perry liet weten fan te zijn van Sera's covers en met Justin Bieber zong Sera zelfs een duet op TikTok. En dat terwijl ze nog nooit live heeft opgetreden of zangles heeft gehad. Alles in de professionele muziekwereld is nieuw voor haar. Als je tenminste dat ene optreden op het besloten verjaardagsfeestje van voetballer Cristiano Ronaldo niet meerekent.  

De documentaire ‘Sera I am’ van BNNVARA-radiopresentator Jan-Willem Roodbeen volgt Sera in aanloop naar het Noorderslag festival, haar eerste grote festival-optreden. Het is dé plek voor talent om zich aan de muziekindustrie te presenteren. Gaat het lukken om zonder live ervaring op het hoogste niveau te presteren? En hoe gaat Sera om met deze druk? Want met het succes groeien ook de verwachtingen van anderen en neemt de onzekerheid toe.

Regie: Jan-Willem Roodbeen
Omroep: BNNVARA

Meer documentaires over muziek