KRO-NCRV

De roze supporters: Aflevering 3

KRO-NCRV

Na de doodsbedreigingen en brandstichting volgt er ook support. Er komt steun vanuit de gemeente Rotterdam en ook van supporters van andere clubs uit het hele land.

Voetbal en homoseksualiteit gaan in Nederland nog steeds niet hand in hand. In de stadions vliegen de homofobe spreekkoren je nog wekelijks om de oren. Een groep ADO Den Haag supporters is dat zat en richt acht jaar geleden de eerste roze voetbal fanclub in Nederland op: De Roze Regahs. Een groep roze Feyenoorders volgt met de tweede roze supportersvereniging van Nederland: De Roze Kameraden. 

Regie: Marieke Slinkert

Kijk hier meer afleveringen van 'De roze supporters'

2Doc.nl - de podcast over documentaire

In gesprek met regisseur Marieke Slinkert, met Paul van Dorst en Maron Pots

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs en filmkenner Helmut Boeijen gaan in gesprek met documentairemakers en -personages over de films die zij maakten. In deze aflevering praten ze met maker Marieke Slinkert over haar vierdelige documentaireserie De roze supporters. Twee van die zogenaamde 'roze supporters' zitten ook aan tafel: Maron Pots en Paul van Dorst. Wat voor de maakster het doel van de serie? En wat hopen de twee hoofdpersonages dat de documentaire teweeg brengt?

Abonneer en luister de podcast in jouw favoriete podcastapp.

Meer LHBTIQ+ documentaires