KRO-NCRV

De roze supporters: Aflevering 1

KRO-NCRV

Een groep roze Feyenoorders zoekt contact en wil de tweede roze supportersvereniging van Nederland oprichten. Bij hun eerste gezamenlijke actie is meteen raak, tegen alle regels van de UEFA in wapperen er tijdens het EK in Boedapest, toch regenboogvlaggen in het stadion! De reacties van andere supporters zijn heftig en intimiderend.

Voetbal en homoseksualiteit gaan in Nederland nog steeds niet hand in hand. In de stadions vliegen de homofobe spreekkoren je nog wekelijks om de oren. Een groep ADO Den Haag supporters is dat zat en richt acht jaar geleden de eerste roze voetbal fanclub in Nederland op: de Roze Regahs.

Regie: Marieke Slinkert

Kijk hier meer afleveringen van 'De roze supporters'

2Doc.nl - de podcast over documentaire

In gesprek met regisseur Marieke Slinkert, met Paul van Dorst en Maron Pots

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs en filmkenner Helmut Boeijen gaan in gesprek met documentairemakers en -personages over de films die zij maakten. In deze aflevering praten ze met maker Marieke Slinkert over haar vierdelige documentaireserie De roze supporters. Twee van die zogenaamde 'roze supporters' zitten ook aan tafel: Maron Pots en Paul van Dorst. Wat voor de maakster het doel van de serie? En wat hopen de twee hoofdpersonages dat de documentaire teweeg brengt?

Abonneer en luister de podcast in jouw favoriete podcastapp.

Meer LHBTIQ+ documentaires