2Doc

Dunya

HUMAN

In de documentaire Dunya volgt regisseur Tim Bary de 19-jarige Dunya en haar moeder. De documentaire is heel intiem gefilmd en vertelt het coming-of-age verhaal van Dunya, die onafscheidelijk is van haar moeder en tegelijkertijd ook vrij wil zijn.

Lees meer over deze documentaire

Dunya

Zaterdag 24 februari 2024

NPO 2 00:05

Meer over deze documentaire

Verwacht botsingen en beklemming. Extase en tederheid tekenen de relatie van Dunya en haar moeder Sabine, een resolute Amsterdamse, die ooit dakloos was. Dunya zingt als een nachtegaal en droomt van een eigen huis. Vindt Dunya in muziek de kracht om te breken met het verleden van haar moeder en haar oma?

Dunya werd geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie in de categorie Beste Korte Documentaire. Tim Bary won in 2018 de Tuschinski Award, voor beste studentenfilm 2018 voor zijn documentaire Wognum. Met de Wild Card die hij toen van het Filmfonds ontving, is Dunya tot stand gekomen. 

Regie: Tim Bary
Omroep: HUMAN
Producent: IJswater Films

DocTalks: in gesprek met regisseur Tim Bary

Elena Lindemans gaat in deze DocTalks in gesprek met regisseur Tim Bary over zijn documentaire 'Dunya'. Hoe was het voor hem om deze documentaire in zijn eentje te maken?

Docu 'Dunya' in de media

Meer documentaires over jongeren