2Doc:

Shelley in Wonderland

BNNVARA

Shelley is in de zestig, maar wil niet langer als onzichtbare oudere door het leven gaan. Daarom reist ze af naar Las Vegas, om daar mee te doen aan de extravagante Ms. Senior USA-verkiezingen.

In Shelley in Wonderland van Sophie Dros (King of the Cruise, Genderbende, My Sillicone Love) volgen we de 62-jarige Shelley bij haar voorbereidingen op en deelname aan de Ms. Senior-verkiezing in Las Vegas. Samen met andere 60+’ers en ‘super senioren’ bewijst ze dat ze er nog steeds toe doet.

We reizen met haar mee van Utah naar Las Vegas, waar ze haar concurrenten ontmoet, nerveus haar act repeteert, roddelt op een pyjamaparty en samen met haar vriendinnen het uitgaansleven onveilig maakt. We ontdekken haar levensmotieven, uitdagingen, onzekerheden en dromen. Maar ook haar verleden, de moeilijke perioden in haar leven en hoe ze altijd zichzelf heeft opgeofferd voor de mensen om haar heen.

Zo leren we waarom deze verkiezing voor haar veel meer betekent; dat ze nu eindelijk iets doet voor zichzelf. Maar ook waarom oudere dames nog steeds bezorgd zijn over hun uiterlijk en bevestiging nodig hebben. Tegelijkertijd zien we hun plezier onderling, hun levenslust en de empowerment wanneer ze trots op het podium staan met alle ogen op hen gericht.

Regie: Sophie Dros
Omroep: BNNVARA
Producent: HALAL Docs

DocTalks: in gesprek met regisseur Sophie Dros

Luister de podcast van 2Doc.nl

Oude lichamen, jonge geesten