Zondag 4 april, 22:50u op NPO 2

God geeft geen geld

HUMAN

Het was de zwaarste niet-nucleaire explosie ooit die op 4 augustus 2020 grote delen van Beiroet verwoestte. Nu, meer dan zes maanden later, is er weinig tot niets gebeurd, de getroffen wijken liggen onveranderd in puin. Hoe gaan de inwoners van Beiroet hiermee om?

Nicole was net zoals haar dochter Yasmina niet thuis toen het depot in de haven van Beiroet ontplofte. Haar man Naji wel. Nicole trof hem in kritieke toestand aan in hun verwoeste huis.  Hij overleeft, maar van de robuuste fitnessleraar is niet veel meer over, voor zich uit starend op het balkon van het hotel waar de familie toevlucht heeft genomen, naast zijn dochter televisiekijkend.  

Permanent op haar hoede voor corrupte ambtenaren en met op de achtergrond de groeiende wanhoop en de oplaaiende protesten tegen de regering van de inwoners van Beiroet probeert Nicole hun huis weer enigszins bewoonbaar te maken. Steun vindt ze nergens, zoals niemand in Beiroet. 'Arm of rijk, we zijn allemaal bedelaars geworden', constateert ze bitter, 'bedelaars van de NGO's'.

Regie: Mahmoud Kaabour

Haven Beiroet