Waarom zijn zoveel burgers boos en daalt het vertrouwen in de politiek? De zevendelige documentairereeks De onfatsoenlijken zoekt het antwoord op die vraag in de levensverhalen van Europeanen die zich naar andere oplossingen toekeren.

Elke aflevering van De onfatsoenlijken brengt een parallelmontage van drie verhalen van boze burgers die vinden dat zijzelf en anderen in de steek gelaten worden door de zittende elite en het establishment. Verhalen uit linkse en rechtse hoek uit verschillende Europese landen worden afgewisseld met archiefmateriaal. Oude fragmenten van de Europese droom van vrede en voorspoed worden gecombineerd met recente berichtgeving over de staat van Europa. Gaandeweg krijgen we zo een uniek en zeldzaam beeld van "de onfatsoenlijken" die de Europese Unie doen daveren op haar grondvesten.

De onfatsoenlijken is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Antonissen en won de Ensor (Vlaamse film- en televisieprijs) voor 'Beste televisiedocumentaire van 2020'. 

Regie: Luc Lemaitre

Afleveringen

DocTalks: in gesprek met de regisseur

In deze DocTalks-aflevering gaat Nadia Moussaid in gesprek met regisseur Luc Lemaitre in gesprek over zijn docuserie De onfatsoenlijken.

Meer documentaires over politiek