NPO 2 Extra:

Monochrome: Black, White and Blue

NTR

Het verhaal van de bluesmuziek, verteld door onder anderen Morgan Freeman, Chuck Berry, Bill Wyman, B.B. King, Jake Bugg, Carlos Santana, Ronnie Wood, Eric Clapton en Robert Cray.

Monochrome: Black, White and Blue

Zondag 31 maart 2024

NPO 2 Extra, NPO Start en 2Doc.nl 22:30 uur

Over deze documentaire

In deze documentaire onderzoekt Jon Brewer de geschiedenis van de bluesmuziek en het lot van de mensen uit het deep south van de Verenigde Staten. De regisseur ontdekte dat de term 'blues' niet zomaar bestond. Enkele muzikanten probeerden door middel van muziek uiting te geven aan gevoelens van verdriet en onderdrukking, waardoor deze nieuwe muzieksoort ontstond. 

Het verhaal de oorsprong van de bluesmuziek wordt in de documentaire verteld aan de hand van verhalen van grote namen als Morgan Freeman, Chuck Berry, Bill Wyman, B.B. King, Jake Bugg, Carlos Santana, Ronnie Wood, Eric Clapton en Robert Cray.

Regie: Jon Brewer
Omroep: NTR
Co-producent: Cardinal Releasing en Emperor Media

Meer documentaires over muziek