Zondag 19 juli, 19:55u op NPO 2

Coronakoerier in New York

HUMAN

De New Yorkse Bahar Baharlu verliest aan het begin van de coronacrisis haar baan als sekstherapeute en besluit zich aan te melden als vrijwilliger om eten en andere boodschappen te brengen naar mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Corona discrimineert

De Iraans-Amerikaanse Bahar Baharlu (28) is een vrijwillige "coronakoerier". Ze brengt eten en andere boodschappen naar mensen die in quarantaine niet beschikken over de middelen om voor zichzelf te zorgen. Met een rugzak op haar rug fietst ze door de lege straten van New York.

Op haar rondes ziet ze hoe het virus discrimineert. Hoe grote gezinnen, opeengepakt in de woonblokken in de Bronx en Harlem veel zwaarder getroffen worden dan de bewoners van welvarender stadsdelen. De lege straten vullen zich aan het eind van Corona Koerier in New York als was het naadloos met de massale Black Lives Matter-demonstraties. En Bahar blijft onverwoestbaar New Yorks.

“We komen er wel doorheen, want New York houdt van ons allemaal. Zwart en wit en bruin en Aziatisch en klein en groot en homo en hetero. New York houdt van iedereen”, houdt gouverneur Andrew Cuomo haar voor.

Regie: Ilja Willems