Het Uur van de Wolf

Soulmates

NTR

Volg de zesde editie van Ladies of Soul - een jaarlijks terugkerend muzikaal spektakel in de Ziggo Dome - in deze documentaire. Regisseur Marcel de Vré kreeg namelijk onbeperkte toegang tot het gehele productieproces van Ladies of Soul.

De Vré is bij de eerste besprekingen waarin de liedjes worden geselecteerd, bij het instuderen van de choreografieën, het passen van de kleding en bij de muziekrepetities. Natuurlijk staat de muziek centraal in deze documentaire, maar ook de onderlinge relaties komen in beeld. Die worden gekenmerkd door hechte vriendschap, oplaaiende emoties en humor.

Regie: Marcel de Vré

De som is weer eens meer dan de delen. Alleen kunnen ze een zaal als de Ziggo Dome waarschijnlijk niet vullen, maar samen lukt dat heel aardig. Glennis Grace, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer alias The Ladies Of Soul. Achter de sisters gaat een brother schuil: Tjeerd Oosterhuis. Juist, de broer van: Trijntje, die oorspronkelijk ook deel uitmaakte van het gezelschap.

Gezamenlijk vormen ze een succesvolle tributegroep, die de hoogtijdagen van soul en disco probeert te laten herleven. In de tv-docu Soulmates: Ladies of Soul (62 min.) van Marcel de Vré nemen de dames en heer de ontstaansgeschiedenis door van de gelegenheidsformatie, die elk jaar een paar keer met een band en dansers het podium opgaat om met veel bravoure Aretha, Whitney en hun geestverwanten eer te betonen.

Terwijl de Ladies Of Soul toewerken naar nieuwe shows, zoomen ze in op zowel hun gezamenlijke als persoonlijke geschiedenis. Erg diep graaft dat allemaal niet en de dames zijn ook wel erg lief voor elkaar, maar de sisterhood van de Ladies lijkt oprecht en ze hebben duidelijk ook lol in wat ze doen. En die soulklassiekers werken, als je er gevoelig voor bent, natuurlijk altijd als een tierelier. Succes verzekerd.

Lees de rest van de 2Doc Weekly van 22 december hier. Wil je elke zondag documentairetips ontvangen? Abonneer je hier op onze nieuwsbrief.

Meer muziekdocumentaires