3LAB

Door wilskracht sterk

NTR

Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk is een toevluchtsoord voor de buitenbeentjes uit de samenleving. Maar lukt het hen om het dreigende slotakkoord van de vereniging te voorkomen?

In tijden van individualisering en segregatie, van buurthuizen die weggesaneerd worden, heeft in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een klein amusementsorkest een bijzondere plek ingenomen in de wijk.  
Aangevoerd door voorzitter Rien en diens zoon Rico, de dirigent van het orkest, is ‘Door Wilskracht Sterk (D.W.S)’ een toevluchtsoord geworden voor buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt het veilige leven van de leden onder druk te staan. Al lijkt de strijd al gestreden samen hopen de leden, zij aan zij, een laatste offensief te voeren.

Regie: Nina Karim van Oort 

Hoe is het nu met 'Door Wilskracht Sterk'?

Door de volharding van de leden heeft 'Door Wilskracht Sterk', na een lange periode van onzekerheid, een jaar verlenging gekregen. Dit nieuws kwam nadat op 18 september dit artikel in de Gelderlander werd geplaatst. 

De welwillendheid om te luisteren lijkt verbeterd. Zo komt er hoogstwaarschijnlijk een filmvertoning met een gesprek met de Arnhemse wethouders. Dirigent Rico geeft aan: ‘De verlenging is nu tot september. De gesprekken zijn weer gestart maar nu met een positiever geluid vanuit de gemeente.’ Filmmaker Nina Karim van Oort vertelt: ‘Ik geloof dat het maken van deze film daar een grote rol in heeft gespeeld. Ik vraag me af of de vereniging, met het gemis aan zichtbaarheid, hetzelfde voor elkaar zouden hebben gekregen zonder de documentaire.’

meer over gemeenschap