2Doc:

Heartbound

VPRO

De Thaise Sommai trouwde vijfentwintig jaar geleden met de Deense Niels. Ze ontmoette Niels op een Thaise "seksvakantie"; hij was toerist, zij prostituee. Vanaf het moment dat ze voet zette in Denemarken ontpopte ze zich als koppelaarster tussen eenzame, Deense mannen en Thaise vrouwen die op zoek zijn naar een betere toekomst. 'Heartbound' volgt een aantal van deze koppels.

Noordelijk Jutland telt inmiddels al ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Regisseur Janus Metz en zijn vrouw Sine Plambech, antropoloog, volgen tien jaar lang vier stellen op eigen bodem en een meisje uit Sommais geboortedorp die, na een korte carrière in de prostitutie, een man uit Finland trouwt. Janus en Stine reizen ook regelmatig naar Thailand om daar bekenden van Sommai te volgen.

In 'Heartbound' probeert het echtpaar het antwoord te vinden op verschillende vragen; in hoeverre spelen culturele verschillen een rol? Hoe redden de kinderen uit Thailand zich en de kinderen die zijn ontstaan in het gemengde gezin? En is er sprake echte liefde?

Deze documentaire toont de nieuwe koppelpogingen, de hoop, verwachtingen en teleurstellingen.

Meer over integratie