2Doc:

Lost Warrior

EO

Mohammed veranderde van geradicaliseerde moslim naar een toegewijde vader en echtgenoot. 'Lost Warrior' vertelt het gecompliceerde verhaal van Mohammed, die nu moet onderduiken in Somalië, terwijl zijn vrouw en kind in Engeland wonen.

Toen Mohammed drie jaar oud was, werd hij vanuit Somalië naar Engeland gestuurd. Zijn ouders hoopten dat hij daar een beter leven zou krijgen. Hij kwam als tiener terecht in het criminele circuit en radicaliseerde tijdens zijn gevangenisstraf. Wanneer Mohammed vervolgens wordt uitgewezen naar Somalië, sluit hij zich aan bij de terreurorganisatie al-Shabaab. Als Mohammed beseft dat al-Shabaab geen vrijheidsbeweging is, besluit hij te ontsnappen en duikt onder in Mogadishu. Daar ontmoet hij Fathi, ze trouwen, en als Fathi teruggaat naar Londen is ze zwanger van hun kind.

In 'Lost Warrior' zie je hoe de jonge Mohammed en zijn vrouw Fathi vechten om met elkaar verenigd te worden, en als gezin een toekomst op te bouwen in Engeland. Naast geopolitieke kwesties zorgen ook culturele en religieuze regels voor gecompliceerde situaties.

Meer films over migratie