Club van 27

Jimi Hendrix - Hear My Train a Comin'

NTR

Hear My Train a Comin' schetst het leven van gitarist/singer-songwriter Jimi Hendrix, van zijn jeugd tot zijn laatste optreden tijdens het popfestival op het Isle of Fehmarn.

Dankzij de volledige medewerking van de nabestaanden beschikt regisseur Bob Smeaton over uniek beeldmateriaal. Vooral de kleurenopnames van Hendrix' opwindende optreden in Monterey in 1967, waarmee hij de Verenigde Staten in werd gekatapulteerd, maken indruk. Het was een roemrucht concert waarbij Hendrix met zijn tanden gitaar speelde en met de gitaar op de rug, waarna hij het ding in de fik stak. Het publiek was verbijsterd.

Ook komen veel betrokkenen voor de camera om een nieuw licht op de charismatische Hendrix te werpen, waaronder zijn vader, zus en neef, ex-vriendin Linda Keith en bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell van The Jimi Hendrix Experience. Sir Paul McCartney vertelt hoe The Beatles in 1967 moesten verzaken op het eerste grote rockfestival in Monterey. Hij had Hendrix zien spelen en zette de organisatie op het goede spoor. McCartney vertelt ook het verhaal rondom Hendrix' uitvoering van het lied Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band in het Londense Saville Theatre, slechts drie dagen nadat The Beatles het album hadden uitgebracht.

Maar wat overheerst zijn de beelden van uitzinnige optredens, waaronder live-uitvoeringen van o.a. Foxy Lady, Hey Joe en Freedom, van het rockicoon dat in 1970 op 27-jarige leeftijd onverwacht overleed.

Regie: Bob Smeaton

Meer muziekdocumentaires