2Doc

A Stranger Came to Town

HUMAN

Een indringend inzicht in de verloren dromen van vier doodgewone mannen uit het verwoeste Aleppo. Zij geloofden in een nieuwe lente voor Syrië, maar kwamen bedrogen uit.

Vier inwoners van het verwoeste Aleppo, ooit doodgewone Syriërs. Allemaal maken ze de gruwelijke oorlog van dichtbij mee en documenteren zij wat ze zien. Over één ding zijn ze het eens: de Syrische revolutie is geen simpel verhaal van goed en kwaad. Ze geloven in de revolutie en verzetten zich vol geestdrift tegen het regime van Assad. Om vervolgens te ontdekken hoe anderen met de opstand aan de haal gaan, wereldleiders net zo goed als religieuze fanaten. Beelden van een stad in puin worden ondersteund door een klaagzang van treurende vrouwenstemmen. Zij bezingen de tragedie van de revolutie en de oorlog. Een indringend inzicht in de verloren dromen van mannen die geloofden in een nieuwe lente voor Syrië, maar bedrogen uitkwamen.

Regie: Thomas Vroege

DocTalks

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Marijn Frank met regisseur Thomas Vroege over zijn documentaire 'A Stranger Came to Town'.

Hoe zat het ook alweer in Syrië?

De burgroorlog in Syrië sleept inmiddels al weer jaren voort. Maar hoe begon het conflict en welke partijen strijden er tegen elkaar? De Amerikaanse nieuwssite VOX frist je geheugen op.

Kijk ook..