2Doc:

Piet is weg

KRO-NCRV

De documentaire Piet is weg vertelt het verhaal van de in 1987 op Texel vermist geraakte Piet Beentjes. Toos Beentjes heeft 30 jaar lang wanhopig geprobeerd de waarheid achter de raadselachtige verdwijning van haar homoseksuele broer te achterhalen.

Toos Beentjes' pogingen zijn altijd tevergeefs gebleven. De politie zag geen reden voor onderzoek: 'Hij spoelt wel aan. En anders vinden de toeristen hem wel.' De film vertelt het verhaal van voor én na de verdwijning.

Regie: Jaap van Hoewijk

DocTalks in gesprek met regisseur Jaap van Hoewijk

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Eva Cleven met regisseur Jaap van Hoewijk over zijn documentaire 'Piet is weg'.

Aanvullende scène (Gedraaid op 20 november 2017)

De film ‘Piet is weg’ neemt vlak voor uitzending nog een bizarre wending. Op 19 november kreeg filmmaker Jaap van Hoewijk plots een mysterieus bericht van de Texelse koster Chris Peters, die ook in de film te zien is. Van Hoewijk besloot direct naar Texel af te reizen.

Peters heeft een lugubere vondst gedaan: in de struiken bij de kerk heeft hij een houten kistje met daarin ‘beenderen en een ingeslagen schedel’ gevonden. Of deze vondst iets te maken heeft met Piet Beentjes wordt momenteel nog onderzocht. Kijk hier het fragment dat van Hoewijk op Texel draaide:

Meer over de Zaak Piet Beentjes

Meer true-crimedocu's