2Doc:

Het kaf en het koren - de IND op zoek naar oorlogsmisdadigers

KRO-NCRV

De afdeling 1F van de IND onderzoekt of asielzoekers zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden. In de praktijk blijkt dat een bijna onmogelijke opgave.

Reactie staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD)

Verantwoordelijk staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Klaas Dijkhoff (VVD) reageert na het zien van de documentaire tegenover De Balie.

Nagesprek Het kaf en het koren

In aanvulling op de documentaire 'Het kaf en het koren' laat De Balie de reactie zien van Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. En is er een nagesprek met o.a. regisseur René Roelofs.  Het kaf en het koren, de IND op zoek naar oorlogsmisdadigers, is een documentaire over de Unit 1F van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De documentaire toont de werkzaamheden van de afdeling die verantwoordelijk is voor het onderzoek dat start wanneer uit signalen blijkt dat een asielzoeker zich mogelijk aan oorlogsmisdaden schuldig heeft gemaakt. De film, die voor zijn vertoning al spraakmakend was, laat de onmacht van de afdeling zien in het filteren van asielzoekers op oorlogsmisdadigers.

Meer kijken over dit onderwerp

Meer van regisseur René Roelofs