Teledoc

Voetbalmiljonair Uit Oost

BNN

Documentaire over Mbark Boussoufa in een moeilijke periode van zijn leven. Zijn Russische voetbalclub FC Anzhi, met wereldsterren zoals Samuel Eto'o en Guus Hiddink, dreigt failliet te gaan. Zwaarder nog is zijn worsteling met de eenzaamheid in zijn kapitale, zwaar bewaakte villa in Moskou.

Wat voor de in Amsterdam geboren voetballer Boussoufa een gouden toekomst leek, werd onzeker toen eigenaar Soelejman Kerimov (één van de rijkste mensen ter wereld) in de problemen kwam.

Daarnaast focust de documentaire op de worsteling van Boussoufa met de eenzaamheid in zijn kapitale, zwaar bewaakte villa in Moskou. Hij mist zijn familie uit Amsterdam en Marokko en zijn ouders oefenen steeds meer druk op hem uit om te gaan trouwen. Maar de gelovige voetballer is bang het ja-woord te geven aan een golddigger die er na een paar jaar huwelijk met zijn rijkdom vandoor gaat.

180 miljoen euro
Boussoufa groeide op in Amsterdam-Oost en voetbalde in zijn jeugd bij Ajax met Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Voordat hij terechtkwam bij FC Anzji speelde de Marokkaanse Nederlander bij Chelsea en Anderlecht. Bij die Belgische club werd hij twee maal landskampioen, won twee Gouden Schoenen en werd drie maal tot profvoetballer van het jaar gekozen.

Trainer Guus Hiddink haalde hem vervolgens naar het Dagestaanse sterrenelftal met een waarde van 180 miljoen euro.

Regie: Paul Ruven

De beste docu's over voetbal