2Doc:

Voorbij het paradijs

VPRO

Reconstructie van een onbegrijpelijk gezinsdrama. Familieleden, vrienden en andere betrokkenen vertellen openhartig en indringend wat er aan de gezinsmoord vooraf ging en hoe ze nog steeds met de 'waarom vraag' worstelen.

In deze documentaire wordt de voorgeschiedenis van een onbegrijpelijk gezinsdrama gereconstrueerd. Bij dit drama kwamen in oktober 2012 vier van de vijf gezinsleden, Rob (43), Rianne (46), Samantha (15), Anouk (11), om het leven. Zoon Dylan (19), die op dat moment niet thuis was, bleef alleen over. Slechts twee maanden eerder was een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan en waren ze verhuisd vanuit een doorsnee nieuwbouwwijk naar een idyllisch gelegen boerderijtje aan de Lek.

Familieleden, vrienden en andere betrokkenen vertellen openhartig en indringend wat er aan de gezinsmoord vooraf ging, waardoor vader Rob wellicht zo ontspoorde en hoe ze zelf nog dagelijks met 'de waarom vraag' worstelen. Ze leken hun leven zo goed voor elkaar te hebben. De hoofdrolspelers uit de recente gezinsdrama's zijn bijna allemaal gewone en maatschappelijk succesvolle mensen. Waarom gebeuren dit soort tragedies?

Regie: Hans Simonse

Regisseur aan de Keukentafel: in gesprek met Hans Simonse

De beste true crime-documentaires