Hoe komen nerds aan de vrouw? Atanas, zelf een nerd, vond het geluk en besloot zijn mede-nerds te helpen in een taal die ze begrijpen. Het mysterie vrouw, gevat in programmeerformules. En dan is natuurlijk de belangrijkste vraag: hoe breek ik door haar firewall?

Hier heeft Atanas, een 34-jarige Bulgaarse wiskundige, iets op gevonden. Hij was hetzelfde maar heeft nu een vrouw en zelfs een kind. Deze Atanas heeft een cursus ‘daten’ ontwikkeld gebaseerd op zijn eigen ervaring maar vooral met behulp van wetenschappelijke programmeerformules; de taal die nerds het best begrijpen.

Vier internationale nerds, midden twintigers en begin dertigers die voor grote bedrijven werken en wonen in Finland, doen mee met de cursus omdat ze al te lang unplugged zijn van het echte leven. Onderdelen zijn: hoe krijg je een date, hoe gedraag je je tijdens de date en hoe zorg je ervoor dat je een vervolg date krijgt? Tot zover niets nieuws, maar wel dat het hier via wetenschappelijke theorieën en grafieken gaat.

In de documentaire volgen we de cursisten op hun pad naar de liefde. En als tegen je gezegd wordt dat je het verleiden en veroveren van een vrouw moet zien als het hacken van een computer, dan zou dat toch moeten lukken.

Karen van Dijk en Annelies Termeer vertellen aan VPROtv over de interactieve film Love & Engineering.

Kijk ook..