Doc25

Daddy doll

VPRO

'Daddy doll' is een portret van kinderen die opgroeien op een Amerikaanse legerbasis. Ze nemen afscheid van hun vader die wordt uitgezonden naar Afghanistan. Een pop in legeruniform houdt de kinderen gezelschap tijdens het lange wachten op pappa's terugkeer naar de basis. Een veilige wereld achter hoge hekken, waar het toch altijd oorlog is.

Op een legerbasis in het zuiden van Louisiana vertrekt één van de laatste grote troepenuitzendingen naar Afghanistan voordat de Amerikaanse aanwezigheid daar in 2014 officieel eindigt. Iets meer dan duizend soldaten nemen afscheid van vrouw en kinderen. Ze hebben nog geen idee voor hoe lang: negen, twaalf, misschien wel voor vijftien maanden…

Daddy doll portretteert enkele kleuters die op deze legerbasis wonen en afscheid nemen van hun vader. De kinderen zijn nog te jong om echt te snappen hoe lang pappa nu precies weg zal zijn en waar hij eigenlijk naartoe gaat. Ze leven in een veilige wereld achter hoge hekken, waar de oorlog toch altijd aanwezig is. Een speciale pop in legeruniform houdt de kleuters gezelschap tijdens de lange afwezigheid van hun vaders.

Regisseur: Kasper Verkaik