Gele laarzen & Bekend maakt bemind

Radio Doc

VPRO

In deze uitzending van Radio Atelier kunt u achtereenvolgens luisteren naar de lange documentaire 'Gele laarzen' en een aflevering uit de Minidoc-reeks 'Bekend maakt bemind'. In 'Gele laarzen' gaat Linde Merckpoel op zoek naar de bestuurder van de auto die in 1975 haar tante, die toen tien jaar was, doodreed. In 'Bekend maakt bemind' raken twee mensen die elkaar niet kennen in gesprek.

Linde Merckpoel en Freek Vielen

Gele laarzen

Radiodocumentaire gemaakt door Linde Merckpoel, winnaar van de Radio 747 Publieksprijs 2006. Gele laarzen is een persoonlijk verhaal over Katrien, een meisje dat in 1975 op tienjarige leeftijd werd doodgereden. Katrien zou de tante geweest zijn van programmamaakster Linde Merckpoel. Merckpoel zoekt contact met de man die haar tante 31 jaar geleden doodreed en schrijft hem een brief: 'Beste mijnheer O. Ik zou heel graag weten hoe het met u gaat. Hoe heeft u 31 maart 1975 beleefd? Ik zou u willen vragen of u binnenkort wat tijd voor mij kunt vrijmaken voor een interview.' Wat volgt is een ontroerend verhaal dat 'naar het hart grijpt'. Dit programma won de Radio 747 Publieksprijs 2006 en kreeg de meeste stemmen van de luisteraars, die via internet hun keuze konden bepalen. Het werd eerder uitgezonden door de RVU in augustus 2006. Linde Merckpoel is student aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen.

Bekend maakt bemind - Minidoc

Een serie van Ant Haima, Margot de Nooijer en Leo Knikman, NPS

Zet twee mensen die elkaar niet kennen aan een tafeltje, geef ze een drankje en luister naar wat ze elkaar te vertellen hebben.