Corinne van den Hoeven en Arno Peeters, NPS 2005

Zondagskind naar Hollywood

NTR

Tim Oliehoek is 26 jaar wanneer Corinne van den Hoeven dit radioportret van hem maakt. Hij is een talent op filmgebied, en was als jongetje van elf al bezeten van 't maken van films: James Bondachtige films, die hij met al zijn vrienden in Stompwijk maakte. Onder zijn leiding.

Ook maakte hij Buy or die een film van 2 1/2 uur. Gedraaid in Stompwijk met het filmcameraatje van zijn vader. Deze film werd de springplank naar de door hem zo begeerde filmacademie.

Tim leerde er veel. Zijn wat autoritaire houding maakte plaats voor meer bescheidenheid. Op 25-jarige leeftijd kreeg hij het aanbod om de speelfilm Vet Hard te regisseren. Een knokfilm met een vleugje romantiek - voor kids van 15 tot 25. Hoofdrolspeler Jack Wouterse heeft respect voor Tims talent; vanuit zijn drang naar perfectionisme brengt hij anderen tot grote hoogtes.

Daarna volgde de VARA-serie Shouf Shouf. Programmamaker Corinne van den Hoeven zocht hem onder meer op tijdens de opnames van deze serie. Sowieso wordt hij vaak door de pers benaderd en voor menig programma of artikel gevraagd. Hij kan goed verwoorden, waarom hij de dingen doet, die hij doet.

Sinds een aantal jaren woont hij 'burgerlijk' samen met Sander. Ook daar praat hij openhartig over. In zijn persoonlijke leven is het één en ander gebeurd. Zo stierf zijn moeder aan een ernstige spierziekte toen hij zeven was. Het leverde wel weer stof voor een klein filmpje op.

Vooralsnog is voor zondagskind Tim Oliehoek Hollywood een droom, maar hij werkt aan de verwezenlijking, want de 'illusie geeft de kick'.

Zondagskind naar Hollywood

Uitzending

Zo 5 jun 2005 - Radio 1 - 21.00 uur