Corinne van den Hoeven, NTR, 2011

Op bezoek bij taartenbakker Abel

VPRO, NTR

Siemon de Jong is bekend als taartenbakker Abel in de serie 'Taarten van Abel', de succesvolle kinderserie die al jaren op zondag te zien is. Een kind maakt samen met Abel een taart voor iemand die hij of zij graag wil bedanken. Onder het werken kletsen ze samen en komen haast terloops hele persoonlijke gesprekken op gang. Hoe doet Siemon dat?

Programmamaker Corinne van den Hoeven werd nieuwsgierig en ging door de sneeuw naar Amsterdam, waar Siemon met een compagnon zijn eigen taartenzaak heeft. Siemon de Jong blijkt iemand die vaak tegen de stroom in zijn eigen weg heeft gevolgd. Hij kan door zijn ontspannen, directe manier van vragenstellen iedereen aan zich binden.
Dat maakt hem, zegt producente Machteld van Gelder, zo bijzonder. Zij is bezig met de opnamen voor het achtste seizoen 'Taarten van Abel' en roemt nog altijd zijn unieke kwaliteit om contact te maken met kinderen.

Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids, NTR, 2011

De Hel van Dakar
Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids doen het grootste rondreizende circus van de wereld aan: De Dakar Rally in Argentinië en Chili. Twaalf weken lang over dit nietsontziende mediacircus in evenveel wonderbaarlijke programma's. De rally is gereden, maar er valt nog veel te zeggen. Zoals over de organisatie, (de A.S.O.). Een organisatie die we ook kennen van de Tour de France. Het team van Muntz bevindt zich in het Noorden van Argentinië op het Dakar-Bivak van het pittoreske stadje San Salvador de JuJu.  Steeds meer gesjoemel en financiële schandalen van de Dakar-organisatie komen daar boven water. Dat gaat goed totdat iemand van de Dakar-beveiliging opduikt.
Dit alles in aflevering 4 van 'De hel van Dakar'.

 

Uitzending

Zo 23 jan 2011 - Radio 1 - 21.00 uur