Bente Hamel, Holland Doc Radio, NTR, 2011

De Twaalfhoven-aanpak

VPRO

Merlijn Twaalfhoven is een ondernemende, geëngageerde componist die regelmatig in de spotlights staat met spectaculaire projecten in binnen - en buitenland. Maar Twaalfhoven is méér dan een doener, hij is ook iemand met uitgesproken opvattingen. Hij verzet zich tegen de doorgeschoten drang tot vernieuwing waarmee de hedendaagse muziek zich vervreemdt van haar publiek. 

Radiomaker Bente Hamel volgt de eigenzinnige Twaalfhoven bij ontstaan en uitvoering van 'The air we breathe', een stuk gezongen door zes solisten, een amateurkoor en een Hoofddorps kerkje vol publiek. 

Deze documentaire is een bewerking van de eerste aflevering van de serie ‘Componeren achter duinen en dijken’, begin dit jaar uitgezonden door Radio 4. Voor meer informatie zie de link.
Deze productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds.

Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids, NTR, 2011

Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids doen het grootste rondreizende circus van de wereld aan: De Dakar Rally in Argentinië en Chili. Twaalf weken lang over dit nietsontziende mediacircus in evenveel wonderbaarlijke programma's. De rally is gereden, maar er valt nog veel te zeggen. Zoals over de organisatie, (de A.S.O.). Een organisatie die we ook kennen van de Tour de France. Het team van Muntz bevindt zich in het Noorden van Argentinië op het Dakar-Bivak van het pittoreske stadje San Salvador de JuJu. Steeds meer gesjoemel en financiële  schandalen van de Dakar-organisatie komen daar boven water. Dat gaat goed totdat iemand van de Dakar-beveiliging opduikt. In de deel 5 de aanhouding op het Dakar-Bivak en de gevolgen hiervan ...

Uitzending:

zo 30 jan - Radio 1 - 21.00 uur