Opgejaagd # 3. Ik tel tot drie…

Radio Doc

NTR, VPRO

In de 8-delige podcast Opgejaagd zoekt Jennifer Pettersson naar de oorzaken en gevolgen van systeemfouten in de Nederlandse kinderopvang en het basisonderwijs. In deze aflevering neemt ze een kijkje bij de kleuters.

Opgejaagd # 3. Ik tel tot drie…

In de 8-delige podcast Opgejaagd zoekt Jennifer Pettersson naar de oorzaken en gevolgen van systeemfouten in de Nederlandse kinderopvang en het basisonderwijs. De eerste drie delen worden uitgezonden in Radio Doc. In deze aflevering neemt ze een kijkje bij de kleuters.

Wat gebeurt er tijdens een normale schooldag in een kleuterklas en hoe normaal is dat eigenlijk? Met humor en afgrijzen kijkt Jennifer mee tijdens een doodgewone dag in groep 1/2, waar de juf haar aandacht moet verdelen tussen kotsende kleuters en de rest van de kinderen. De kinderen leren ijzeren discipline en oefenen zich in wachten, maar wat leren ze eigenlijk nog meer en hoeveel vrijheid hebben ze om vrij te spelen?

Neuropsycholoog Jelle Jolles en orthopedagoog Sieneke Goorhuis-Brouwer geven hun ongezouten commentaar op het Nederlands kleuteronderwijs.

Vanaf vandaag verschijnt elke eerste vrijdag van de maand een nieuwe aflevering van Opgejaagd in de podcast. Abonneer je nu via iTunes, RSS-feed of Stitcher