Een onafwendbaar lot?

Radio Doc

NTR

Wat voor leven ga je tegemoet als je moeder een hekel aan je heeft, altijd dronken aan de keukentafel zit en regelmatig wordt opgenomen in een inrichting?

Een onafwendbaar lot?

Als je al jong de boodschappen doet, eten kookt en andere huishoudelijke taken verricht en niet beter weet dan dat het zo hoort? Het enige wat je je stellig voorneemt is dat jij het heel anders zult doen. 

Angela vertelt hoe haar leven er uit zag toen ze uit huis vertrok, trouwde, kinderen kreeg en intussen ook nog een opleiding volgde. Tot het moment dat het verleden haar harder inhaalde dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, met desastreuze gevolgen voor zichzelf en voor haar dochter Naomi. 

Radiomaker Iris Honderdos sprak beide vrouwen over wat er gebeurde. Noami heeft intussen ook een dochter en is er stellig van overtuigd dat zij het lot een andere wending heeft kunnen geven.

Dat Is Een Beetje In Het Kort Wat We Hier Doen

Het is niet ongewoon om in het voorjaar toe te geven aan de neiging schoon schip te maken, de ramen open te zetten, schuurtjes uit te mesten.

Wat minder vaak gebeurt, is dat daarbij vergeten dingen uit het verleden aan het licht komen, zoals radiomaker Mathijs Deen overkwam.