Door dik en dun, De ideale werknemer & deel 2 van Het luisterend oor

Radio Doc

NTR

In deze aflevering 3 bijzondere verhalen. Over een uit de hand gelopen vriendschap, arbeidsethos op de werkvloer en deel 2 van Het luisterend oor over de Zilverlijn.

Door dik en dun

Twee jonge vrouwen ontmoeten elkaar tijdens hun studie wiskundige biologie in Leiden. Ze raken met elkaar bevriend, maar na verloop van tijd raakt een van de vrouwen het contact met de werkelijkheid kwijt. Hoe de vriendschap in stand te houden?

Door dik en dun is een documentaire gemaakt door René van Es en Richard den Haring, oorspronkelijk voor de podcast Makers Radio, met verhalen over wetenschap en cultuur. Andere afleveringen van Makers Radio zijn hier te beluisteren: makersradio.nl

De ideale werknemer

Een rustige 9 tot 5 baan heeft zo zijn voordelen, vooral als je werk niet je leven is. Maar wat te doen als je baas het werk net iets serieuzer neemt dan jij? Luister naar ‘De ideale werknemer’, een verhaal gemaakt door Bente Hamel en Esma Linnemann.

Dit verhaal werd eerder uitgezonden in het VPRO-programma Plots, dat mede mogelijk werd gemaakt door het Mediafonds. Het thema van de aflevering was ‘Vooruit dan maar’. Alle afleveringen van Plots zijn te vinden als podcast
en op de website.

Een luisterend oor - Deel 2: Het orgel

Meer dan 1 miljoen ouderen is eenzaam en zo’n 200.000 ouderen hebben hooguit eens per maand echt contact met andere mensen. Voor de ouderen die om een praatje verlegen zitten heeft het Nationaal Ouderenfonds de Zilverlijn in het leven geroepen. Vrijwilligers bellen elke week met ouderen om de stilte te doorbreken.

Sanne Rovers en Laura Stek maakten gedurende het afgelopen half jaar opnames van de Zilverlijn voor een tweeluik. Research: Monique Lesterhuis.