Rebelse stilte & Toendra #26

Radio Doc

NTR

Je afzonderen is tegenwoordig moeilijker dan ooit, maar misschien juist daarom zo essentieel. En in deze uitzending aflevering 26 van de korte documentaireserie Toendra.

Rebelse Stilte

Door even afstand te nemen van het geraas van de wereld kun je op ideeën komen. Ideeën die de gebruikelijke gang van zaken in vraag stellen en - met een beetje geluk - van de wereld een betere plek maken.
 
Radiomakers Hadewijch Vanhaverbeke en Lucas Derycke gaan op bezoek bij moderne afzonderlingen en zoeken - samen met filosoof Jan-Hendrik Bakker  - naar hun historische voorgangers, onder wie monnik Thomas Merton en Ted Kaczynski, alias de Unabomber.

Toendra aflevering 26: Heimwee

Schrijver en journalist Joris van Casteren reist voor zijn werk de hele wereld rond. Naar Nigeria, Amerika, Rusland… En iedere keer slaat de paniek weer toe. Een verlammende heimwee waar hij al mee kampt sinds hij een kind was. Joris wil er vanaf, maar kan hij wel schrijven zonder die angst?

Een verhaal gemaakt door Tjitske Mussche.

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.