Murder in the City! & Toendra #30: Conan, the barbarian

Radio Doc

NTR

Schrijver Arjen van Veelen woont sinds zomer vorig jaar in St. Louis, een van de gevaarlijkste steden van de Verenigde Staten. Het moordcijfer ligt er ruim twee keer hoger dan het landelijk gemiddelde. Jacqueline Maris zocht Arjen van Veelen op in St. Louis. En in deze uitzending de allerlaatste aflevering van de korte documentaireserie Toendra.

Murder in the City!

Samen gaan Arjen van Veelen en Jacqueline Maris in St. Louis op zoek naar de oorzaken van geweld, misdaad en ongelijkheid.

Met een reclameposter-plakker die alleen tussen tien en twee in de wijken durft te werken, een professor die laat zien dat rassenscheiding nog steeds bestaat in St Louis en met een dappere dominee die tijdens het 'murder rushhour' tussen elf uur ’s avonds en twee uur ’s nachts door de straten wandelt van de – volgens de FBI – gevaarlijkste wijk van de VS Fountainpark.

De dominee schampert: ‘maar er is stiff competition. Er komen steeds meer van zulke wijken in de stad.’

Toendra aflevering 30: Conan, the Barbarian

Nick (niet zijn echte naam) zit in de gevangenis, en niet voor het eerst. Hij heeft een strafblad van 18 pagina’s dat verslag doet van een leven vol inbraken, diefstal, vernielingen en drugsgebruik.
Conan is een voormalige politiehond uit het asiel.

In de allerlaatste Toendra het verhaal van Nick en Conan, die elkaar moeten helpen hun vrijheid terug te krijgen.

Maker: Emmie Kollau.
Research: Esma Linnemann, met dank aan Ineke van Lier die aan een boek werkt over Nick en Conan.

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.