Dokter, ik moet gelukkig zijn & Toendra #21: Mijn broer, de aap

Radio Doc

NTR

Volgens Floris Alberse gaan hij en veel anderen gebukt onder een 'geluksobsessie'. En in deze uitzending aflevering 21 van de korte documentaireserie Toendra.

Dokter, ik moet gelukkig zijn

Gelukkig zijn is het hoogst bereikbare in dit leven. Opmerkelijk genoeg wordt hij daar niet gelukkig van. Alberse zoekt uit hoe diep dit gevoel verankerd is in onze samenleving. En hij gaat op zoek naar een ander doel in zijn leven, wat nog niet zo makkelijk blijkt.

Via ontmoetingen met onder anderen de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter en coach Femmy Wolthuis belandt hij in de zitkamer van… Prinses Irene.

Toendra aflevering 21: Mijn broer, de aap

Bruce had altijd al een broertje willen hebben, en dus is de komst van Mickey een droom die uitkomt. Het aapje wordt opgenomen in het gezin alsof het een echt mensenkind is. Maar als de puberteit intreedt, wordt duidelijk dat de verhoudingen toch anders liggen. Een verhaal gemaakt door Katinka Baehr.

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.