Kan dat condoom nu al af? & Joggem en Georges

Radio Doc

NTR, VPRO

Een documentaire van Peter Meijwes over promiscue mannelijke homoseksuelen in Nederland en de gevolgen van een toevallige ontmoeting tussen Joggem en Georges.

Kan dat condoom nu al af?

De World Health Organization adviseert gezonde seksueel actieve mannen die seks hebben met andere mannen om elke dag een pil te slikken om zo besmetting met hiv bij henzelf te voorkomen. Dat middel is PrEP en Peter Meijwes praat met mannen die staan te trappelen om het te gebruiken. Ze houden van seks, hebben meerdere partners en prefereren seks zonder condoom, omdat ze dit naar hun mening essentiële genots-ervaring verschaft.

Joggem en Georges

Vijftig jaar geleden logeerde Joggem de Graaf bij één van de bekendste Fransen van dat moment, al had Joggem daar zelf geen flauw benul van. Het verhaal wordt een running gag in de familie, maar niet veel meer dan dat. Vele jaren later woont en werkt Joggem in Frankrijk als beeldend kunstenaar. Als hij van zijn gemeente de opdracht krijgt om een kunstwerk te maken dat op een prominente plek in het dorp zal staan, besluit Joggem zich te laten inspireren door die verrassende ontmoeting van vijftig jaar eerder. Al weet Joggem op dat moment nog niet wat hij zich daarmee op de hals haalt.