Een project voor het leven & Toevallige gesprekken, deel 7

Radio Doc

NTR

Begin jaren negentig kregen beeldend kunstenaars Berend Strik en Hans van Houwelingen een bijzondere opdracht van poptempel Paradiso. 20 jaar later zijn ze er nog altijd mee bezig. Een portret van een project in wording van Prosper de Roos. En deel 7 van Toevallige gesprekken van Katinka Baehr.

afleveringen

Een project voor het leven

Begin jaren negentig kregen beeldend kunstenaars Berend Strik en Hans van Houwelingen een bijzondere opdracht. Ze mochten 16 glas in lood-ramen ontwerpen voor de Paradiso die de moderne moraal moesten verbeelden. Na 20 jaar zijn de kunstenaars nog steeds met de opdracht bezig. Op dit moment werken ze aan raam nummer tien. Dat maakt het project een van de langst lopende hedendaagse kunstopdrachten, iets wat niet iedereen in de Paradiso zag aankomen. Maar de oud-directeur van de poptempel is niet verbaasd: “kunst is lijden”, zegt hij, “ook voor de opdrachtgever”. Radiomaker Prosper de Roos maakte een portret van het project in wording.

Toevallige gesprekken, deel 7

In Toevallige Gesprekken 7 spreekt programmamaker Katinka Baehr mannen in uniform. Met onder meer een verkeersregelaar uit Amsterdam die vertelt waarom hij niet wil samenwonen en een matroos op de Marken Express die vertelt over zijn dromen.

De eerste vier afleveringen van Toevallige Gesprekken zijn door animatoren in beeld gebracht. Hieronder zijn ze te bekijken en te beluisteren.

Meer van deze serie