NTR Radioprijs 2013 - aflevering 4

Radio Doc

VPRO

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2013 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar voor de 23-ste maal uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Winfried Baijens in Holland Doc Radio. Zij praten over de totstandkoming van hun programma en laten hun documentaire horen. Deze week twee programmamakers die hun onderwerp dicht bij huis zoeken.

Thuiskomen

In Assen, waar Anne opgroeide, wonen erg veel Molukkers. Hun geschiedenis wordt verteld. Hoe was de aankomst in Nederland, wat kwam er terecht van hun verlangen om terug te keren en hoe kon het tot een treinkaping komen? Een programma van Anne Beens, Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie.

ADHD

Celine heeft zelf ADHD en onderzoekt wat dat voor haar betekent. En hoe komt ze er eigenlijk aan? Zit het in de familie? Ze volgt haar vader op zijn weg naar een diagnose. Een programma van Celine de Mulder, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio.