NTR Radioprijs 2013 - aflevering 3

Radio Doc

VPRO, NTR, KRO

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2013 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar voor de 23-ste maal uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Winfried Baijens in Holland Doc Radio. Zij praten over de totstandkoming van hun programma en laten hun documentaire horen. Deze week praten Rick Kraus en Menne Dorland over hun programma 'Protest in de polder' en Guus Beenhakker over zijn documentaire 'De smid'.

De documentaires van deze week:

Protest in de polder

Kent Nederland protestmuziek of had je die alleen in de VS en Groot-Brittannië? Waar liggen de Nederlandse roots van maatschappij-kritische muziek? Maakten muzikanten hun songs uit idealisme of viel er goed aan te verdienen? Een programma van Rick Kraus en Menne Dorland, Christelijke Hogeschool Ede, opleiding Journalistiek.

De smid

Het beroep van smid roept nostalgische gevoelens op, het is een van de oudste ambachten die er zijn. Bestaat de smid nog? En wat doet een moderne smid? Een programma van Guus Beenhakker, Hogeschool Utrecht, School voor de Journalistiek.

Beluister alle kandidaten: