NTR Radioprijs 2013 - aflevering 2

Radio Doc

VPRO, NTR, KRO

De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2013 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar voor de 23-ste maal uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Winfried Baijens in Holland Doc Radio. Zij praten over de totstandkoming van hun programma en laten hun documentaire horen. In aflevering twee zijn Katleen Craenhals en Nelleke Arnout te gast.

Zij maakten de volgende documentaires:

De Twintiger Van Nu

‘Twintigers van nu zijn individualistisch en ambitieus. Ze weten te goed wat ze willen en ze hebben overdreven verwachtingen.’ Zeggen ze. Maar klopt dit beeld wel? Katleen gaat te rade bij zichzelf en bij Vlaamse en Nederlandse studenten. Een programma van Katleen Craenhals, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio.

Pap’s platen

Nelleke’s vader is gek op muziek en heeft een enorme vinylverzameling. Die koopt en verkoopt hij op rommelmarkten. Een levendig portret van een vader waar veel meer mee aan de hand blijkt te zijn. Een programma van Nelleke Arnout, Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.

Beluister alle genomineerden: